Consum de Pește și Utilizarea Uleiului de Pește (Omega-3) în Alimentația din Sarcină

Pagina de pornire Ghid de sănătate Consum de Pește și Utilizarea Uleiului de Pește (Omega-3) în Alimentația din Sarcină

Nutriție Echilibrată în Sarcină și Importanța Consumului de Pește și Omega-3

Femeile trebuie să mențină o dietă echilibrată și regulată pe parcursul sarcinii. Creșterea în greutate este un proces inevitabilDieta este unul dintre cei mai importanți factori externi care pot influența sănătatea bebelușului.Consumul anumitor alimente este deosebit de benefic.

Consumul de Pește și Utilizarea Omega-3 în Nutriția din Sarcină

Femeile trebuie să mențină o dietă echilibrată și regulată pe parcursul sarcinii. Creșterea în greutate este un proces inevitabilDieta este unul dintre cei mai importanți factori externi care pot influența sănătatea bebelușului.Consumul anumitor alimente este deosebit de benefic.

Pentru sănătatea mamei și a bebelușului, consumul de omega-3 în timpul sarcinii este esențial. Deoarece omega-3 nu poate fi produs de organism, trebuie obținut din surse alimentare externe. Omega-3 se găsește în pește (în special pești mici) și nuci, dar și în legume verzi (precum spanacul) și semințe de floarea-soareluiUleiul de pește contribuie la dezvoltarea creierului, sistemului nervos, vederii, sistemului cardiovascular și articulațiilor bebelușului.

În timpul sarcinii, omega-3 poate fi obținut din alimente, dar și prin suplimente. Dacă consumul de pește este mai mic de o dată pe săptămânăse recomandă administrarea unui comprimat de omega-3 pe zi, începând cu luna a patra de sarcină. Deoarece tonul și peștii grași pot conține mercurnu ar trebui consumate în cantitate mai mare de două porții pe săptămână.